Міжнародний центр психології, психотерапії та розвитку

Психолог, психотерапевт, тренер

Христина Карабин

У більшості людей в житті є своя тема, якою вони раняться до невдоволення собою самокритикою, заганянням себе у відчуття НЕокейності, “поганості”, нелюбимості. І навіть більше буває – невипускання себе кудись “вперед” – до нових успіхів, стосунків, здійснення мрій.

Ці теми різними можуть бути, і тілесність – одна з них. Вона буває особливо ранима у жінок – “не така” фігура, ноги, бедра, груди, вага, обличчя, хода, губи, очі, волосся, легка асиметрія в тілі – що завгодно. У більшості – своя “самогнобилка”, яка може бути про щось часткове в собі, і тим не менше, яка спрацьовує так, що затягує в емоційні ямки, стримує відчуття впевненості, прояви до мужчини чи просто право “поселитися у своїх мирних стосунках з собою”.

Така “гнобилка” роками одна й та сама буває і міцнішає від своєї постійності або ж переключення йде з однієї на іншу… Її суть в тому, щоб рекет зберігався і ми “падали вниз”.. кожен в “свою яму”, яка приклеєна до того чи іншого поряву тіла. Суть рекетної гри з собою в тому, щоб відчуття поганості не завершувалося, перемагало красу, достойність, бажання і право бути спокійно і в мирі з собою, любити і бути любимою, і тягнуло вниз – постійно оббирало, нищило, “садило на дно”.

Вихід з цього в тому, щоб відв’язатися від цієї “резинки-гнобилки”, яка тягне вниз, і вибудувати міцні зв’язки з собою – своїми гарними рисами, привабливостями, турботою про себе, самоприйняттям. Бо краса не будується на відчуттях постійних недоліків. Вона будується на додаванні наступної краси до наявної і визнаної краси!

Нелюбимі якісь тілесні частинки НЕ мають переграти всю тілесність. Та й не можуть, якщо Ви ЗА своє тіло і ЗА себе саму… Програти має саморекет… а тоді наша зовнішність, тіло і Образи стають енергетично живішими, ми стаємо справді красивішими. Так, навіть риси обличчя від цього змінюються, вага часто теж!..

Ні, це не про іншу крайність – “приклеїти” на всі свої якісь нездорові прояви і звички і їх результати наліпку “отака мо краса”, все підряд виправдати, залишити таким як є, просто стати цим задоволеною насильно, навіть якщо внутрішньо так “не йде”. Мова про те, щоб визнавати і проживати наявне-здорове-гарне і потихеньку з добрим настроєм виходити з небажаних закономірностей.

Це – з супроводу жінок в програмі “Жіночність. Тілесність. Привабливість. Сексуальність”. До теми сексуальності   в програмі ми приходимо пізніше. Бо вона легше на прийнятті і прожитій привабливості  будується, додається до неї.

 

 

Поділитися в соц-мережах:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *